Get Adobe Flash player

Songtekst "Los Pompadores" (Drs. P.)

DRS P. "We horen de laatste tijd nooit meer iets van Los Pompadores. Erg jammer! Dit was nu eens een eerlijk orkest: niet zo commercieel als Edmundo Ros, niet zo kitschig als de Tijuana Brass.

Ze hadden iets levensechts dat we hier veel te weinig horen. Ze zijn ook nooit buiten Latijns Amerika geweest en daar deden ze welbeschouwd heel verstandig aan. Nu heb ik hier een bandje van de laatste opname die Los Pompadores hebben gemaakt.

Die opname is nooit vrijgegeven. Let u dus goed op! Ze spelen het overbekende en toch altijd weer opwindende... Maar nee, luistert u zelf maar...


De bezetting is kleiner dan gewoonlijk. Zo missen we hier Philipe Cardenas, de veteraan van het orkest. Hij had namelijk onenigheid met de andere trompettist, Pancho Colon, en wou niet meer meedoen. De sound, om dat woord maar eens te gebruiken, lijdt daar merkbaar onder.

En het ergste is: hij had best kunnen komen, want Pancho was net voor de opname weggekocht door de Kilimanjaros, dus die staat ook niet op de band. het begin van de teloorgang

U zult evenmin Pepe de Guadeloupe horen, naar mijn mening de beste gitarist van zijn generatie. Hij was afwezig, omdat hij een confrontatie met zijn medeminnaar schuwde. Deze, de veelbesproken harpist Porfirio Roblez, had een verhouding, moet u weten, met de vrouw van de tweede gitarist; zijn naam is me... ontschoten.

Maar wat wil nu het geval? Pepe had een zeer laat uur met haar in de kleedkamer doorgebracht en daar was Porfirio achtergekomen. Hij was tot alles in staat. Om hem te kalmeren had zij zich bereid verklaard om heimelijk met hem naar Santa Cruz te vertrekken. Dus Porfirio ontbrak bij de opname, evenals de zangeres Cachita, want die was de vrouw in kwestie.
bijna het einde van de Lospomp Vandaar dat er op deze band geen vocaal gedeelte voorkomt.

Haar man, de tweede gitarist dus, had zich van het leven beroofd en was niet in de studio verschenen. De politie vertrouwde de zaak niet helemaal en nam Tiberio Duarte in hechtenis. Daardoor mankeren in deze uitvoering de rumbaballen.

Ik wil u echter opmerkzaam maken op Jose Gonsalez, die het slagwerk bedient. het einde Juist in deze opstelling komt hij mooi tot zijn recht.

U heeft dat in het begin al kunnen ontdekken, maar ik geef u nog even de gelegenheid om op uw gemak te luisteren naar deze grote musicus zonder wie de laatste opname van Los Pompadores niet had kunnen slagen..."