Get Adobe Flash player

Welcome to the music of New Orleans

Los Pompadores

Tot ons leedwezen is onze vriend en Sousaphonist Frans Berkhout op 64 jarige leeftijd, na een kort ziekbed, op 19 november 2013 overleden.
Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met dit verlies.

Introductie

De naam van onze band is ontsproten uit de geest van Neerlands meest fameuze woord/taal kunstenaar drs. Heinz Polzer beter bekend als Drs. P. Hij schreef een prachtig verhaal over de teloorgang van een zuid amerikaans orkest waarvan alleen de laatste opnamen van het enig overgebleven bandlid van dit orkest bewaard zijn gebleven (te beluisteren op diverse door hem uitgebrachte muziekdragers).


Niet in zuid amerika of naast de sompige moerassen van New Orleans, doch aan de boorden van de Brabantse Peel is het zo prachtig door Drs. P bezongen orkest zo'n 5 jaar geleden nieuw leven ingeblazen door een stel aan anarchisme grenzende geestverwanten, die zowel het verhaal van Drs. P als de geweldige streetparademuziek, aaneen wilden koppelen om, met de schriftelijke toestemming van de doctorandus zelf, onder de naam

"LOS POMPADORES"

de liefhebbers van deze muziek uit de straten en zalen te blazen.

Wij, de bandleden van dit orkest, Frank, Paul, Albert, Jan, Rob, en Frans, juist, geen zangeres, want die was de vrouw in kwestie en de oorzaak van de teloorgang van de eerste Los Pompadores.